Sivut

maanantai 26. elokuuta 2013

Hiihtohaasteen taustajoukot

Santasport valmentaa viisi innokasta elämänsä hiihtokuntoon syys-talvikauden 2013–2014 aikana. Ryhmään on valittu yli 70 hakemuksen joukosta viisi eritasoista liikkujaa, joilla jokaisella on kova halu kehittyä hiihdossa – on lähtötaso sitten nolla tai tuhat kilometriä vuodessa. Valmennettavista jokainen asettaa oman tavoitteensa maaliskuussa hiihdettävään Napapiirin Hiihtoon, jota kohti talvi harjoitellaan.

Santasportin puolelta Hiihtohaasteen ryhmän kanssa pyörii kolme ohjaajaa sekä kameran kanssa räpsimässä allekirjoittanut. Tiimin tavoitteena on ohjata, valmentaa ja motivoida osallistujia kohti tavoitettaan. Koska nämä naamat tulevat vilahtelemaan sekä täällä blogissa että Santasportin palveluiden parissa, on hyvä tutustua, ketä nämä puuhamiehet ja -naiset oikein ovat.


"Kuntoilun aloittamisessa maltti on valttia"


Hiihtovalmentaja Reijo Jylhä vastaa valmennusryhmän kestävyyskuntoharjoittelusta sekä hiihto-opetuksesta. Pitkällä kokemuksella Reijo tuntee niin huippu-urheilijan kuin vapaa-ajan liikkujankin harjoitustarpeet ja parhaat käytännöt. Reijon haastattelun voi lukea blogista täältä.
"Hiihdon suhteen kuulun satunnaisesti ladulla näkyviin nautiskelijoihin"Kuka olet ja mitä teet?

Nimeni on Hanna Hirvonen ja toimin Santasport Lapin Urheiluopistolla Liikunnanohjaaja/ Fysioterapeuttina. Työskentelen pääsääntöisesti aikuisliikunnan parissa. Työni koostuu mm. liikunta- ja työhyvinvointituotteiden suunnittelusta ja toteutuksesta sekä CMS-liikuntaklubin jumppien ohjaamisesta.

Miten päädyit työskentelemään liikunnan parissa? Mikä on suhteesi hiihtoon?

Olen aina harrastanut monipuolisesti liikuntaa, lajeina mm. jalkapallo, lenkkeily, lumilautailu ja jumppaaminen. Suuntautuminen liikunta-alalle tuntui luontevalta ratkaisulta. Kouluttauduin ensin liikuntaneuvojaksi ja sen jälkeen fysioterapeutiksi. Hiihdon suhteen kuulun satunnaisesti ladulla näkyviin nautiskelijoihin.

Mikä on roolisi/vapaa-ajan ohjaajien rooli Ensilumen Hiihtohaasteessa?
Roolini Ensilumen Hiihtohaastessa on toimia projektin vastuuohjaajana.

Mitä odotuksia sinulla on tästä projektista?

Odotan innolla tulevaa projektia ja uusia kokemuksia.  Toivon saavani myös omaan hiihtoharrastukseeni uutta puhtia ☺"Suhteeni hiihtoon on
viha-rakkaussyndrooma"

Mari on valmennettavien PT

Olen Mari Kuittinen, toimin saliohjaajana/personal trainerina cms-kuntoklubilla, ohjaan myös jonkin verran ryhmäliikuntaa.
Oma lentopallotausta, tähän ammattiin päädyin fysioterapia-opintojen kautta, mutta liikunta on enemmän mun juttu kuin kuntoutus.

Suhteeni hiihtoon on viha-rakkaussyndrooma. Tykkään hiihtää, vaikka kouluaikoina sitä inhosinkin. Omassa tekniikassa olisi hiomista paljon. Viime talvena kilometrit jäi noin 30:een☺ Hiihto on monipuolista ja tehokasta treeniä.

Hoidan pt-tapaamiset, eli teen henkilökohtaiset lihaskunto-ohjelmat jokaiselle osallistujalle.
Toivon onnistumisen kokemuksia jokaiselle osallistujalle!


"Tavoitteeni on pysyä valmennusryhmän perässä"


Markkinointityö on monipuolista!
Olen Maria Silvennoinen ja työskentelen Santasportin markkinointitiimissä. Työssäni kehitän ja päivitän Santasportin laajaa nettisivukokonaisuutta ja suunnittelen sähköistä markkinointia. Hiihtohaasteessa tehtävänäni on seurata ryhmän harjoittelua ja välittää porukan tunnelmia niin ladulta kuin kuntosaliltakin twiittaillen, instagrammaillen ja facebookkaillen. Olen myös vastuussa näistä blogikirjoituksista.

Teini-iän traumoista toivuttuani ja Rovaniemelle muutettuani hiihto on alkanut taas kiinnostaa. Olen itse hiihtäjäsukua, ja kilpahiihtäjä-mummoni kunnian vuoksi haluan löytää uudelleen sen tekniikan, minkä joskus lapsena on hallinnut. Projektin parissa hyppään itsekin suksille, mutta tavoitteenani on lähinnä pysyä valmennettavien perässä kameran kanssa.

Toivon, että Hiihtohaaste tarjoaa oikeasti hyödyllisiä liikuntavinkkejä mahdollisimman monelle ja antaa motivaatiota arjen ajankäyttöhaasteiden taltuttamiseen. Koossa oleva ryhmä vaikuttaa todella mukavalta ja toivonkin, että löydämme porukalla hyvän yhteishengen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti