Sivut

torstai 4. heinäkuuta 2013

Erkinjuntin vinkkejä nuorille kiekkoilijoille


Santasportin tähtileirien sarja sai jatkoa heti heinäkuun alussa jääkiekon parissa Erkinjuntin taitoleiristä. Nuorille, 96–99 -syntyneille jääkiekkoilijoille suunnattua leiriä kotiseudullaan ohjannut Antti Erkinjuntti ehti vastata muutamiin kysymyksiin leiriharjoitusten välissä. Leijonissakin pelanneelta Tapparan hyökkääjältä tuli nuorille kiekkoilijoille hyviä vinkkejä.

Miksi jääkiekko?

Ei siinä oikeastaan koskaan ole ollut mitään epäselvää, 6-vuotiaasta asti laji on ollut lähinnä sydäntä. Jalkapalloa olen pelannut aina siinä sivussa, mutta jääkiekko edellä on menty aina.

Miten treenasit nuorena? Milloin aloitit kuntosalitreenin?

Nuorena se oli kavereiden kanssa sellaista täysillä höntsäilyä, jääkiekkoa pelattiin uskomattoman paljon ja aina tosissaan. Joukkueessa olen pelannut 6-vuotiaasta asti, ja lajitreenien lisäksi olen aina pelannut paljon myös vapaa-ajalla.

Kuntosaliharjoittelun aloitin yhdessä joukkueen kanssa yläkouluiässä. Muut joukkuelaiset olivat pari vuotta vanhempia, joten olisin voinut aloittaa vaikka vähän myöhemminkin.

Milloin jääkiekosta tuli ammatti? Oliko sinulla muita urasuunnitelmia?

Varsinainen ammatti jääkiekosta tuli varmaan silloin, kun aloitin TPS:ssä vuonna 2007, mutta jo 16-vuotiaasta asti jääkiekko on ollut pääasia elämässäni. Ammattikiekko tuntui tulevan luonnollisena jatkumona harrastukselle. Jääkiekko on oikeastaan se, mihin olen opiskellut.

Mitä ohjeita antaisit ammattilaiseksi haluaville nuorille jääkiekkoilijoille?

Kuten muukin huippu-urheilu, jääkiekko vaatii paljon kovaa, raakaa työtä, että kehittyy vaaditulle tasolle. Tarvitsee olla myös malttia silloin, kun kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan. Itse olen aina ollut muita pienempi, ja se on opettanut sellaista periksiantamattomuutta ja sinnikkyyttä, mistä on ollut hyötyä.

Oletko ehtinyt lomailla kesällä? Miltä tuleva kausi näyttää?

Varsinainen lakisääteinen loma meillä on aina heti kauden jälkeen, ja ennen juhannusta on harjoiteltu joukkueen kanssa melko tiukalla tahdilla. Nyt on käynnissä omatoimijakso, joka menee rennommin ylläpitävän harjoittelun parissa, mutta elokuussa alkavat taas joukkuetreenit.

Tuleva kausi näyttää hyvältä, Tapparan riveissä jatketaan ja hyvältä tuntuu.

Kiitos Antille haastattelusta! Kiekkotähti kehottaa nuoria kiekkoilijoita nauttimaan kesästä ja harjoittelemaan paljon ja hyvin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti