Sivut

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Saunayogaa Santasportissa – lämpöä keholle ja mielelle


Olen Diana Jamoido, Lapin Yliopiston opiskelija ja Santasportin liikuntapalveluiden käyttäjä. Aurinko hymyili ja Ounasvaaran puut kuiskivat korvaani, kun olin matkalla kokeilemaan saunayogaa Lapin Urheiluopistolle. Olen viiden vuoden sisällä harrastanut joogaa epäaktiivisen aktiivisesti, astangasta yin- joogaan sekä Turusta Meksikoon. Ihastuin aikoinani ikihyviksi hot joogaan ja sen vuoksi odotin innolla Santasportin 30 minuutin joogatuokiota.

Saunayogassa istuimme ryhdikkäästi lauteilla, vaatteet päällä, suljin silmäni ja annoin rauhan vallata mieleni. Aloin tuttuun tapaan voimistaa hengitystäni, aktivoin keskivartalon lihakset ja tunsin kuinka saunan 50 asteen lämpö alkoi tuntua kehossani. Hengittäminen ei pelkästään rentouta lihaksia ja mieltä, vaan antaa myös voimaa keskittymiselle ja tekemiselle ja voimaa asennoille niin, että liikkeistä tulee kevyitä ja täsmällisiä. Kävimme istuen läpi erilaisia liikkeitä ja sarjoja ja etenkin hellät kierrot tuntuivat kiukuttelevassa selässä mukavilta. Vaikka aikaa ei ollut kuin 30 minuuttia, ei ohjaaja kiirehtinyt liikkeestä toiseen. Oli aikaa tunnustella miltä keho tuntui juuri sillä hetkellä. Tunti päättyi loppurentoutukseen ja oloni oli levännyt ja pehmeä. Hiki virtasi ja hymyilin tyytyväisenä ulkona paistavalle auringolle takaisin. 


Näen saunajoogan sopivan kaikille, sillä tunti oli lempeä ja rauhoittava. Itse en mennyt saunajoogaan treenimielessä, vaan enemmänkin hakemaan tehokkaampaa kehoa huoltavaa venyttelyä lihaskuntoharjoittelun vastapainoksi. Jos olet kiinnostunut joogasta, tunnet pientä kenkkuilua kropassasi tai haluat muuten vain venytellä keskivartaloa ja yläkroppaa, niin suosittelen käymään saunayogassa. Pitkän talven ja koulun vastapainoksi koin, että saunajooga oli juuri se mitä tarvitsin rentoutuakseni. Posket punaisina hymyilin koko loppupäivän ja mieleni oli kevyt.


SaunaYoga Lapin Urheiluopistolla 22.4, 2.5 ja 5.5
Ilmoittautumiset viimeistään edellisenä päivänä lilli.peltonen@santasport.fi tai 020 798 4227

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti