Sivut

torstai 18. lokakuuta 2012

Suksimaan!


Satoi ensi lumen ja tuli pakkasta. Sääennuste näyttää lupaavalta. Rovaniemi on valkoinen.
Sääennusteen mukaan on todennäköistä, että lämpötila pysyy koko viikonlopun ajan nollan alapuolella. Ja jos näin tapahtuu, niin ensi viikon alussa pääsemme aloittamaan lumen levittämisen Ounasvaaralla. Tänä vuonna työskentely alkaa stadionin suunnalta. Tavoitteena on varmistaa ensin stadionin ympärille riittävän laaja alue, että se mahdollistaa ja varmistaa myös marraskuun aikana järjestettävien kilpailujen toiminnot. Samalla se tuo myös mahdollisuuden kuntoilijoille ja nuoremmille lajinharrastajille riittävän helpossa ympäristössä lajin aloittamisen.
Nyt kannattaa viikonlopun aikana kaivaa sukset naftaliinista ja perushuoltaa ne luistojen osalta. On tärkeää, että sukset, joilla hiihtämisen aloittaa, on riittävän helpot hiihtää. Säilötyllä lumella suksen luisto on normaalia talvilunta parempi, joten välineen hiihdettävyys merkitsee enemmän kuin luisto-ominaisuudet onnistuneen hiihtokokemuksen saavuttamiseksi. Sauvojen remmit ja sommat kannattaa myös tarkastaa, ettei ensimmäisillä lenkeillä satu yllätyksiä.
Kun nyt tämän vuoden latu hyödyntää stadionin tasaista aluetta, niin alussa kannattaa jokin verran molemmilla hiihtotavoilla hiihdettäessä tehdä sitä ilman sauvoja. Perinteisellä hiihdettäessä sauvoitta hiihto pakottaa ponnistuksen ajoituksen oikein ja luistelussa yhden suksen tasapaino kehittyy sauvoitta luistelun avulla.   


Seuraa tilanteen kehittymistä osoitteessa www.santasport.fi/ensilumenlatu  ja valmistaudu avaamaan hiihtokautesi ensimmäisten joukossa.
Latua voit tarkastella ensilumenladun webkamerasta. Ensilumentreenipaketit alk. 60 € / hlö / vrk / 2 hh. Omasi voit varata Santasportin Myyntipalvelusta 020 798 4222 tai sales@santasport.fi

Reijo Jylhä
Huippu-urheilukoordinaattori
Lapin Urheiluakatemia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti