Sivut

torstai 30. elokuuta 2012

Kohti menestystä!


Kun halutaan lisätä osaamisen pääomaa ja on satsattu asiaan voimakkaasti viimeiset vuodet päätoimisten henkilöiden palkkaamisen kautta, niin tulee aika, jolloin kehitystä on haettava uusilla keinoilla. Lapin Urheiluopiston strategia on ollut runsaan viiden viime vuoden aikana edellä mainituilla keinoilla lisätä tekijöiden määrään; henkilökunnan vakinaisessa työsuhteessa olevien määrä on kohonnut vajaasta kolmestakymmenestä yli yhdeksäänkymmeneen ja valmennuskeskuksessa tuo määrä on noussut vajaasta kymmenestä yli kolmeenkymmeneen. Näiltä pohjin lähti liikkeelle Heikki Keskitalon ja Jarmon Riskin aivoituksena työstäminen siitä, kuinka voisimme tässä olemassa olevassa tilanteessa edelleen lisätä Lapin Urheiluopistolla käytössä olevaa ja samalla omaa osaamisen pääomaa. Tämän työskentelyn tuloksena syntyivät menestyksen tekijät resepti. Ja nyt olemme tulleet siihen vaiheeseen, että se on tarjolla kaikkien halukkaiden saatavilla. Mukana menestyksen tekijöinä on yksittäisiä huippuvalmentajia, nykyisiä ja entisiä kansainvälisen tason urheilijoita, nykyisiä urheiluvaikuttajia ja huippu-urheilun tutkimukseen kiinnittyneitä osaajia. Kaikki nämä konseptin tekijät kiinnittyvät jollain tavoin Rovaniemelle, joko entisinä tekijöinä tai hengeltään sopivina. Konseptin tavoitteena on kohdata neljä kertaa vuodessa Rovaniemellä kolme eri kohderyhmää: yritysmaailmassa menestystä tavoittelevat, oppilaitosten kouluttajat ja opiskelijat sekä ennen kaikkea urheilijat ja heidän valmentajansa. Osallistujat voivat poimia parhaat palat ainutlaatuisten tähtisparraajien annista. Sparrauspäivien mentoroinnista saa monipuolisia työkaluja menestymisen vaatimuksiin. Ohjelmaan kuuluu yhteisiä ja yksilöityjä treenejä, lajikohtaisia valmennusklinikoita, sekä eri teemojen mukaisia asiantuntijaluentoja.
Nimilista menestyksentekijöistä, jotka tulevat Lapin urheiluopiston ulkopuolelta, on varmasti kaikille tuttu: Jarmo Riski (mm. Virpi Sarasvuon, Aino-Kaisa Saarisen ja Teemu Kattilakosken valmentaja), Seppo Immonen (mm. Valentin Konosen valmentaja), Ismo Hämäläinen (mm. Jukka Keskisalon ja Aino-Kaisa Saarisen valmentaja), Antti Paananen (lentopallo), Jorma Manninen (mm. Hannu Mannisen, Pirjo Murasen, Mona-Liisa Malvalehdon valmentaja), Kari Ylianttila (mm. mäkihypyn Suomen, USA:n ja Japanin päävalmentaja), Tommy Österberg (mm. jääpallomaajoukkueen päävalmentaja), Jukka Ikäläinen (mm. jalkapallon ex-päävalmentaja), Hannu Manninen (mm. ex-huippu-urheilija yhdistetty), Sami Jauhojärvi (mm. huippuhiihtäjä) ja Virpi Sarasvuo (mm. ex-huippuhiihtäjä) 
Näin syksyn kynnyksellä alkava hiihtokausi on jo vahvasti mielessä. Lokakuussa avattava ensilumenlatu käynnistää kauden ja pian on aika korjata kesän harjoittelun ja valmistautumisen hedelmät. Ensilumenladulta aloitat matkasi kohti menestystä.
Menestyksentekijät -sparrauspäivät urheilijoille, yrityksille ja oppilaitoksille: tutustu sisältöihin ja ilmoittaudu mukaan!

Terveisin, Reijo Jylhä
Lapin Urheiluakatemia, huippu-urheilukoordinaattori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti