Sivut

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Huippuhiihtäjät opastivat junnuja XC-Challenge -leirillä

Suomen hiihdon 13-16 -vuotiaat tulevaisuuden lupaukset kokoontuivat harjoittelemaan ONE WAY XC-Challenge -leirille Rovaniemelle. Noin 70 nuorta hiihtäjää saivat opastusta kokeneilta huippuhiihtäjiltä Matti Heikkisen, Sami Jauhojärven ja Aino-Kaisa Saarisen johdolla.


Olli-Pekka Laitila ja Emil Liekari olivat ikäluokkansa kärkikaksikko kevään Hopeasomman loppukilpailuissa. Toista kertaa leirille osallistuneet 14-vuotiaat ovat olleet tyytyväisiä leirin antiin. Liekaria miellytti eniten harjoitus, jossa sai ottaa itsestään kaiken irti. "Leirin ensimmäinen harjoitus oli sauvarinne, jossa sai kisailla toisia vastaan, vaikka oma suoritus oli tärkein".


Laitila piti huippuhiihtäjien mukanaoloa tärkeänä. "He osaavat hyvin neuvoa tekniikkaa, varsinkin Mustilta tuli tasatyöntötreenissä uutta asiaa".

 
Ensikertalaiset intoa täynnä
 
Ounasvaaran Hiihtoseuran Timi Heiskanen ja Keravan Urheilijoiden Laura Kankkunen pääsivät osallistumaan XC-Challenge -leirille ensimmäistä kertaa. Heikkinen kertoi nauttivansa eniten maksimaalista hapenottoa vaativista harjoitteista. "Niissä on mukava pistää itsensä koville. Täällä on myös saanut uusia kavereita ja valmentajat ovat olleet hyviä".
 
 
 
Kolmevuotiaana hiihdon aloittanut Kankkunen kertoi kuuntelevansa tarkkaan mitä huipul aon sanottavaa. "He ovat niin kokeneita hiihtäjiä. Ensi kaudella tavoitteeni on olla kolmen joukossa Hopeasommassa".
 
 
 
Leiriohjelmaan kuului varsinaisen treenaamisen lisäksi viestintävalmennusta ikäryhmittäin. Viestintävalmennuksen tarkoituksena oli käydä läpi tilanteita, joihin nuoret urheilijoina törmäävät tavalla tai toisella ennemmin tai myöhemmin. Näitä tilanteita voi löytyä arjessa kesätöitä hakiessa tai urheiluun liittyvissä asiayhteyksissä. Tavoitteena oli myös lisätä nuorten urheilijoiden viestintävalmiuksia ja herättää ajattelemaan omaa käytöstään ja viestintäänsä eri tilanteissa.

 
Teksti: Henri Lehikoinen
Kuvat: Heidi Lehikoinen 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti