Sivut

tiistai 23. kesäkuuta 2015

Huimia seikkailuja lasten leireillä Santasportissa!

Kesäkuun alkupuolella Santasportissa järjestettiin lasten seikkailuleirit: Kids Super Seikkailuleirillä ja Fanin Suuri Seikkailuleirillä lapset liikkuivat metsässä, Funpark sisäliikuntapuistossa  ja kylpylässä. Ohjelmaan kuului lisäksi Hiidenkirnuilla kiipeilyä ja joella melontaa. Kids leiriläiset myös yöpyivät Urheiluopistolla. Leirin päättyessä eivät lapset olisi halunneet lähteä kotiin ollenkaan.
Funpark sisäliikuntapuistosta löytyy hyviä piiloja, tietääkö joku missä Sinna on?

Suosituimpia aktiviteetteja Funparkissa oli ehdottomasti tanssipeli, voittaako nyt sininen vai vihreä?
 
Peppi jaksaa hyppiä trampalla vaikka kuinka monta tuntia.
 
 
 
Ounaspaviljongilla
Nyt lähdetään melomaan!
 
Meloessa on tärkeää huomioida turvallisuusasiat. Kaikilla tulee olla yllään pelastusliivit eikä kanootissa saa nousta seisomaan kesken kaiken, lapset muistavat.
 
 
 
Ounasvaaran metsämaisemissa
Sokkosuunnistuksessa parin silmät sidotaan ja kaveri johdattaa sanoillaan parinsa määränpäähän. "Jos tähän siteeseen tekis reiät niin ois niinku rosvo.. tai Zorro"
 
Vaikeakulkuisessa maastossa kaverista täytyy pitää huolta, varsinkin kun sen silmät on sidottu eikä se näe mitään.
 
Mitenköhän tässä käy? Eetu taisi johdattaa Aaron vähän vaativampaan paikkaan.
 
Sokkosuunnistuksen päätteeksi luetaan seuraava vihje: ohjaaja on jättänyt eväsrepun varmaan paikkaan, muttei musta enää minne ja sitä pitää alkaa nyt etsimään. Lisää vihjeitä matkalla.
 
Ja se seuraava vihje olikin sininen lanka puussa. Lanka oli tarttunut puuhun koristeesta, joka oli repussa kiinni. Matkalta löytyi lisää lankoja, jotka vain tarkkasilmäisimmät hoksasivat.
 
 
Vihdoinkin eväät löytyivät! Kylläpä oli kova homma etsiä vihjeitä ja reppua.
 
Mutta sitten päästiin asiaan, eväiden lomassa oli hyvä hetki muistella mitä kaikkea kivaa viime päivinä on tehty ja arvailla mitä jännittäviä seikkailuja vielä on edessä.
 
 
 
Hiidenkirnuilla
Seuraavan päivän kohde oli koko päivän retki Hiidenkirnuille ja tässä koko porukka on valjastettu kiipeilytamineisiin. Seuraavaksi lähdetään siis kiipeilemään.Jännittääköhän pienimpiä?
 
Sinna kiipeää rohkeasti ylöspäin.
Aaron taisi käydä aika korkealla.
 
Oskari matkalla kohti huippua?
 
Eetu ottaa rennosti, ei pelota yhtään.
 
 Tässä kiipeilee Aaro.
 
Pepillä ei päätä huimaa.
 
Hiidenkirnuilla riittää nähtävää ja tutkittavaa. Hei Aaron, ethän tipahda sinne rotkoon?
 
Mitähän jännää tytöt ovat keksineet?
 
Kiipeilyn ja tutkimusretkeilyn lomassa lapset pääsivät ratkaisemaan käsirautatehtävää, miten tästä selvitään irroittamatta "narukäsirautoja"?
 
Aaron ilme on tyytyväinen, hän on tainnut löytää ratkaisun tehtävään Aaronin kanssa.
 
Seikkailuleirit olivat täynnä elämyksiä ja oivalluksia, toimintaa ja tekemistä. Seikkailutaitoihinhan kuuluvat oleellisesti myös ensiapu-, erä- ja selviytysmistaidot, joita lapset pääsivät harjoittelemaan ja kokeilemaan erilaisilla toimintapisteillä ja ohjaajien opastuksella metsässä liikkuessaan. 
 
Tulethan sinäkin mukaan suureen seikkailuun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti