Sivut

torstai 17. huhtikuuta 2014

Testissä: Funday-perhepassi, eli koko perheen touhukas päivä Santasportissa!

Lapsiperheestä päivää! Vietimme helmikuun lopussa talvilomaa Rovaniemellä, jossa tämä perhe vieraili ensimmäistä kertaa. Emme majoittuneet Santasportissa, mutta pääsimme tutustumaan Santasportin palveluihin uudella Funday-perhepassilla. Käytössämme olivat Lappset Funpark, kylpylä, kuntosali ja viikko-ohjelman aktiviteetit, joita kokeilimme kahden päivän ajan. Päivät olivat todellakin täynnä touhua kahden tenavan kanssa!Testiryhmä
Vanhemmat: Tytti ja Antti, 30 v.
Lapset: Iita 3,5 v ja Liina 1,5 v.

Funparkissa ja kylpylässä viihtyy koko perheellä!

Ensimmäiseksi kävimme telmimässä Lappset Funpark -sisäliikuntapuistossa. Vajaan neljän vuoden ikäistä esikoistamme ei tarvinnut kauan houkutella kiipeilemään, pomppimaan ja laskemaan mäkeä. Nuorempi lapsemme on puolitoistavuotias, ja oli hauskaa, että puisto tarjosi myös pienille paljon tekemistä: Funparkissa on alle 4-vuotiaille lapsille erillinen Minifun-alue pallomerineen ja kiipeilytelineineen, ja lisäksi sen viereisessä kiipeilyseinähuoneessa oli leluja perheen pienimpien viihdyttämiseksi. Isojen puolella taas oli paikalla ohjaaja leikittämässä lapsia ja keksimässä erilaisia haasteita, joita toteuttaa.

Pyörimme Funparkissa koko porukalla testaten liukumäet, tunnelit, kiipeilyseinän, Sona-tanssipelin, trampoliinin, volttikoneen, pallomeren, kiipeilytelineet sekä liudan muita asioita, joita en osaa edes nimetä. Puistossa olisi epäilemättä saanut kulumaan pidemmänkin tovin, mutta illan suunnitelmissa oli vielä kylpylä, joten katsoimme parhaaksi houkutella lapset seuraavaan kohteeseen kahvilasta löytyneiden pillimehujen voimalla.

Evästauon jälkeen vaihdoimme verkkarit uikkareihin ja pulahdimme polskimaan. Liina viihtyi hyvin pore- ja kuumavesialtaissa, mutta lastenaltaan 30-asteinen vesi oli protestiäänistä päätellen tälle pienemmälle liian viileää. Iita sen sijaan on vauvasta asti viihtynyt viileämmissäkin vesissä ja hän kävikin isän kanssa läpi kaikki mahdolliset altaat kylmävesialtaasta lähtien. Hauskimmat jutut kylpylässä olivat Iitan mielestä liukumäki ja poreallas.Vesipedot olivat altaassa elementissään!

Perheen isä ehti myös pitää huolta kunnostaan: kun muut jäivät rentoutumaan kylpylään, pääsi hän treenaamaan sillä välin seinän takana olevalla kuntosalilla, josta palautteen mukaan löytyi sopiva kattaus kuntosalilaitteita, vapaita painoja ja reilusti tilaa treenaamiseen.

Kylpylän ja kuntosalin jälkeen olimme kaikki melko valmiita syömään ja nukkumaan. Lapset kaipasivat ensiavuksi välipalaa, mikä hoitui kätevästi alakerran kahvilassa samalla, kun me aikuiset joimme kahvit ja puimme vaivihkaa tenaville ulkovaatteita päälle. Kahvilan telkkarista saimme seurattua myös kuinka Leijonille kävi Sotshissa.

Viikko-ohjelmasta voi poimia parhaat päältä

Loma-aikoina Santasport tarjoaa viikko-ohjelmaa, johon kuuluu erilaisia aktiviteetteja kuten vesijumppaa, yleisöluistelua, ryhmäliikuntatunteja ja lasten ohjelmaa. Funday-perhepassin ansiosta myös viikko-ohjelman ohjatut tunnit olivat käytössämme. Toisena päivänä kokeilimme Iitan kanssa 3 - 12 -vuotiaiden lasten temppukoulua, sillä hän pitää kovasti kiipeilystä ja temppuilusta.

Santasportin ohjaaja neuvoi ja avusti kiepin opettelemisessa renkailla. 

Iita oli temppukoulussa kuin vanha tekijä! Kiipeily ja kieppuminen ei pelottanut lainkaan :)


Temppukoulu järjestettiin urheiluhallin telinevoimistelupäädyssä, josta löytyi kaikkia voimisteluvälineitä mitä kuvitella saattaa. Lapsi pääsi ohjaajan johdolla kieppumaan renkaissa ja loikkimaan juustomereen, eikä äitikään vanhana harrastelijavoimistelijana malttanut pelkästään pysytellä salin reunalla katselemassa menoa. Ohjaajan avustuksella ohjelmassa oli lapsille mm. kuperkeikkojen harjoittelua, köysikeinuntaa ja temppurata.

Äiti ei itsekään malttanut pysytellä vain salin reunalla. Kuvasarjassa taidonnäyte nojapuilla.

Viikko-ohjelmassa olisi ollut mahdollista myös valita toimintaa niin, että sillä aikaa kun lapset ovat temppukoulussa, pääsevät aikuiset ohjatulle ryhmäliikuntatunnille tai vaikka kuntosalille. Koska etenkin Liina on vielä niin pieni, pysyimme kuitenkin tällä kertaa koko ajan lasten kanssa ja vuorottelimme päiväunivahtina päivien aikana.

Ravintola ja muut palvelut saman katon alla

Parin Santasport-päivän aikana ei tietenkään ehdi kokeilla kaikkea mahdollista mitä opistolla on tarjolla, mutta kahvilan kanta-asiakkaaksi siinä ajassa kyllä ehtii! Keilahallin kahvilassa oli tarjolla vaikka mitä terveellisiä välipaloja salaateista proteiinirahkoihin, sekä tietysti perinteisiä kahvilaherkkuja kuten pullaa ja jäätelöä. Pikkulasten eväsruokienkin lämmittäminen onnistui ongelmitta 

Toisena päivänä söimme yläkerran pääravintolassa monipuolisen lounaan, josta löytyi maittavia vaihtoehtoja jokaiselle perheenjäsenelle. Kunnon tankkauksen jälkeen jaksoi taas jatkaa temppuilua!

Kiitosta Funday-päivässä saa monipuolisen tekemisen lisäksi se, että kaikki palvelut ovat saman katon alla. Paikasta toiseen siirtyminen onnistui sujuvasti pukematta joka välissä ulkovaatteita päälle, mitä varsinkin talvisaikaan kahden pienen lapsen kanssa osaa kyllä arvostaa. Jos välimatkaa kotoamme Santasportille olisi hieman vähemmän kuin 727 kilometriä, kävisimme taatusti arkenakin ;)

Terveisin Rautamiehet

ps. Tutustu Funday-passiin myös Santasportin nettisivuilla osoitteessa santasport.fi/funday


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti