Sivut

tiistai 25. helmikuuta 2014

Elisa käänsi takkinsa ja muuttui himoliikkujaksi


Elisa Mäki, 28-vuotias nuori äiti on saavuttanut loistavat tulokset personal trainerimme Marin avulla. Elisa on kotoisin Sallasta, mutta asunut Rovaniemellä jo kymmenisen vuotta. Perheeseen kuuluu aviomies sekä kaksi äidin sanojen mukaan maailman ihaninta tytärtä. Esikoinen on reipas ekaluokkalainen ja nuorimmainen täytti juuri vuoden. Ammatiltaan Elisa on sairaanhoitaja ja työskentelee leikkaussalissa.1. Miksi päätit alkaa liikkumaan ja hankit oman PT:n? Mitkä olivat tavoitteesi?

Olen ollut nuorempana normaalipainoinen ja liikunnallinenkin, mutta lukion jälkeen homma alkoi luisua laiskottelun puolelle. Sain ensimmäisen lapseni parikymppisenä ja sinä aikana paino kiepsahti järkyttäviin lukuihin. Esikoisen jälkeen sainkin pudotettua todella ison määrän kiloja ihan itse, tosin liikunta ei kuulunut tähän prosessiin juuri ollenkaan, vaan muutos tapahtui ruokailutottumuksilla.

Esikoisen ja toisen lapsen väliin mahtuu seitsemän vuotta ja sinä aikana pudotetuista kiloista tuli pikkuhiljaa osa takaisin. Toista lasta odottaessani päätin jo, että jotain pysyvää pitää tapahtua raskauden jälkeen, sillä en kokenut olevani omassa kropassani. Suunnittelin jo raskausaikana, että sitten kun imetys ja vauvanhoito antaa vähääkään myöten, hankin PT:n ja haluan opetella uudelleen nauttimaan liikunnasta.

Otin selvää erilaisista palveluista ja päädyin soittamaan Santasportille. Sain huippupalvelua, ja heti löytyi apu. Mari Kuittinen tuli pelastamaan plösähtäneen äidin :D Tavoitteeni oli ensisijaisesti pudottaa painoa, mutta samalla aloittaa myös liikunnallisempi elämä ja saada vähän muotoa muhkujen alta mahdollisesti löytyvään vartaloon.

2. Millaisia tuloksia saavutit? Minkä pituinen valmennusjakso oli? Montako kertaa viikossa treenasit ja mitä lajeja?

Valmennusjakso oli mitoitettu n. puolen vuoden ajalle, olisiko ohjaustunteja ollut yhteensä 12. Tulokset olivat todella motivoivia. Paino lähti putoamaan ja ihmeekseni huomasin, että kroppa alkoi pikkuhiljaa muuttua. Prosessin alussa tehdyssä kehonkoostumusmittauksessa esim. rasvaprosenttini oli 29,1 % ja loppupuolella tehdyssä toisessa mittauksessa se oli 18,1 %. Aikaa tässä välillä oli siis n. 3,5 kk. Tuona aikana myös lihasmassa oli hieman kasvanut.

Alkusyksystä juoksin jonkin verran, ja kävin kuntosalilla vähintään kolme kertaa viikossa. Syksyllä lumien tultua ulkoiset juoksulenkit ovat jääneet ja olen yrittänyt salilla pitää aerobisestakin kunnossa huolta ja juosta matolla. Eli salihommia on tullut tehtyä n. 3 - 4 krt/vko.

3. Minkälaista PT:n kanssa treenaaminen oli? Millaisena koit säännöllisten tapaamisten merkityksen tavoitteidesi saavuttamisessa? Saitko neuvontaa myös muuhun kuin treenaamiseen liittyen?

Marin kanssa treenaaminen on ollut erittäin innostavaa ja herättänyt koko ajan vain enemmän kuumetta liikkumiseen. Olen saanut aivan valtavan määrän tietoa sekä omaksunut paljon sellaisia asioita, mitkä on herättäneet suuren mielenkiinnon urheilun maailmaan. Treenit Marin kanssa on joka kerta olleet erittäin hyödyllisiä, ilman niitä tietotaitoja en osaisi tehdä salilla yhtään mitään. Oikeiden tekniikoiden oppiminen on ollut kullan arvoista. Ilman Marin tekemiä saliohjelmia ja tekniikkaohjeita en olisi päässyt lähellekkään tavoitteitani.

Sain todella paljon apua ruokavalion toteuttamisessa ja syömisten opettelussa. Marin tekemä ruokavalio on ollut erittäin toimiva, ja neuvot ja apu jota olen saanut, ovat kyllä osoittautuneet hirveän tärkeiksi. Ilman Marin tukea moni pulma olisi jäänyt muhimaan vain omaan päähän. Sain neuvoja oikeastaan aina kun niitä vain tarvitsin. Sähköposti kulki, oli asia oikeastaan mikä tahansa.


4. Miten aiot jatkaa tästä eteenpäin?

Olen käynyt salilla säännöllisesti vaikka yhteistyö Marin kanssa onkin jo päättynyt. Ja varasin paikan maaliskuussa alkavalle CrossFitin ONRAMP-kurssille, sitä innolla odottaen :)!

Liikunta tulee varmasti olemaan iso osa elämääni tästä eteenpäin aina. Olen lihavina vuosinani ollut salaa kateellinen ja muka naureskellut niille ihmisille, jotka valittelivat, että tulee niin hirveä olo jos ei pääse lenkille/salille ja pohtinut, että ”kunhan vain sanovat, eihän sellaista oloa ole olemassakaan”. Noh. On se. Pakko myöntää.. Kyllä aika äkkiä eräs nimeltämainitsematon käyrä nousee avaruuksiin, jos ei pääse oikeasti sinne salille tai lenkille säännöllisin väliajoin :D Olen siis takinkääntäjä.

5. Kenelle suosittelisit omaa PT:tä?

Oma PT on minusta asia, joka sopii ihan kenelle tahansa. Oli sitten ihminen, joka haluaa pudottaa painoa ja aloittaa sen kuuluisan uuden elämän, eikä ole koskaan harrastanut liikuntaa, tai sitten peruskuntoilija, joka on käynyt iät ajat jumpissa ja salilla ja tympääntynyt kaavoihinsa, tai sitten ex-urheilija, joka kaipaa harjoituksiinsa uutta tuulta...jnejne. PT on huippu treenikaveri kenelle vain! Onneksi on sellainen ammattiryhmä olemassa! Ihmisten pitäisi vain löytää ne palvelut ja uskaltaa herkemmin ottaa yhteyttä liikunnan alan ammattilaisiin omavalmennukseen liittyen :)


Lue lisää PT-palveluista CMS Santasportin nettisivuilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti