Sivut

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Martti treenaa selän ehdoilla

Hiihtokausi avattiin perinteisellä tyylillä


Hiihtohaasteryhmän ensimmäinen harjoittelukausi on saatu päätökseen ja hiihtokausi on avattu Ensilumenladulla perinteisen tyylin hiihtokoululla. PT-Mari on tavannut ryhmäläiset yksitellen uudelleen, ja antanut heille toiselle harjoituskaudelle uudet treeniohjelmat, jotka löytyvät osallistujien profiileista.

Ensimmäisen Reijon pitämän hiihtotunnin aiheena oli perinteinen hiihto, ja sateisesta alkutalven säästä huolimatta ryhmä oli kokonaisuudessaan paikalla reippain mielin. Tekniikkaa ja hiihtoasentoa käytiin ensin läpi sisätiloissa, jonka jälkeen napattiin huolletut sukset kainaloon ja suunnattiin sateiselle ladulle.

Reijon rento lähestymistapa tuo harjoitteluun hyvän fiiliksen.
"Tänään vasta kytketään piuhoja", totesi Reijo.

Perinteisessä hiihdossa asennossa on tärkeintä suora linja päästä ojentuvan jalan varpaisiin. Ilona, Heli ja Annukka harjoittelevat kuvassa oikeaoppista asentoa. Sauvan tulee laskeutua takaviistoon luontevasti. Reijo kävi Martin kanssa läpi oikeaa asentoa ja näytti samalla, millaista "fifi-asentoa" tulee välttää.


Urhea ryhmä uhmasi syksyistä säätä Ensilumenladulla muita innokkaita hiihtäjiä väistellen. Vinkit hiihtotekniikkaan julkaistaan lähiaikoina videon muodossa, jossa Reijo itse näyttää tyypillisimmät virheet sekä niiden korjaukset.

Pimeä ja sateinen sää ei ryhmää lannistanut!


Martti, 65, motivoituu porukan yhteisestä tavoitteestaOululainen Martti on kärsinyt syksyn aikana selkävaivoista, mutta fysioterapian ja ohjaajiemme avustuksella ohjelmat on muokattu sellaisiksi, että selkä ei rasitu liikaa. Lihasten aktivaatiojärjestystä, eli keskivartalon syvien lihasten aktivointia, on huomioitu kaikissa harjoituksissa sekä päivittäisessä elämässä. Hanna teki Martille selän harjoittamiseen oman ohjelman, jonka avulla pyritään vahvistamaan selkää. Hiihtokauteen Martti lähteekin nyt ilman kipuja ja toivoo, ettei ongelmia selän kanssa enää tulisi.

Tunnelma on Martin sanojen mukaan nouseva. Martti kuntoilee ohjeiden mukaan, mutta lunta Oulussa ei tosin vielä ole. Siksi Martti on lähdössä ensi viikolla Leville hiihtämään. Kunto on noussut ja painokin on pudonnut 3 kg. "Tavoitteeseen on kuitenkin vielä matkaa, ja hommia pitää tehdä", sanoo Martti. "Mukava kun on tavoite mihin tähtää tasokkaan tiimin ja kanssakilpailijoiden kanssa"


Selkäongelmiin apua pilateksesta ja kehonhuollosta


Jos kärsit selkäongelmista, suosittelee ohjaajamme syvien lihasten vahvistamiseen erityisesti pilatesta. Pilateksen voit aloittaa käymällä ohjatun aloituskurssin, jonka jälkeen voit osallistua vapaasti ryhmäliikuntakalenterin pilatestunneille.

Seuraava mahdollisuus pilateksen aloittamiseen on ensi viikonlopun Pilates ja kehonhuolto -hyvinvointiviikonloppu. Jos olet kiinnostunut henkilökohtaisesta ohjauksesta, ota yhteyttä CMS-klubin asiakasneuvojaan Erikaan sähköpostitse asiakasneuvoja(at)santasport.fi tai puhelimitse 020 798 4268

Santasport Hiihtohaaste

Santasport valmentaa viisi innokasta elämänsä hiihtokuntoon syys-talvikauden 2013–2014 aikana. Ryhmään on valittu yli 70 hakemuksen joukosta viisi eritasoista liikkujaa, joilla jokaisella on kova halu kehittyä hiihdossa – on lähtötaso sitten nolla tai tuhat kilometriä vuodessa. Valmennettavista jokainen asettaa oman tavoitteensa maaliskuussa hiihdettävään Napapiirin Hiihtoon, jota kohti talvi harjoitellaan.


Tutustu eritasoisiin osallistujiin ja heidän treeniohjelmiinsa: HenkkaAnnukka, Heli ja Ilona

Haluatko itse Reijo Jylhän oppiin? Reijon hiihtokouluissa on vielä tilaa, varaa paikkasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti