Sivut

keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Ihan(an) hulluna varastoituun lumeen!


Kesä on saapunut viimein Lappiin! Näissä aurinkoisissa ja lämpimissä tunnelmissa onkin hyvä tuumailla tulevaa hiihtokautta ja suunnata katseet kohti valtavaa sahanpurukasaa Ounasvaaralla. Tottorakalla oleva purukasa nimittäin kätkee sisuksiinsa tulevan hiihtokauden materiaalit ensilumenlatua varten.  Lunta on varastoitu sahanpurun alle 20 000 kuutiota tänä vuonna. Ensilumenlatu avataan tyypillisesti loka-marraskuussa ja ladulle saadaan pituutta 7 km. Aika spesiaalia.

Ensilumenlatua on tehty vuodesta 2005 lähtien ja varastoidulla lumella se on toteutettu vuodesta 2008 lähtien.  Ensilumen kisoja ovat Suomen Cupin osakilpailu 10.-11.11, FIS Santasport Race Ounasvaara 24.-25.11, kansalliset Tapaninpäivän hiihdot 26.12 ja Ounasvaaran Ensilumen kisat (päivämäärä vielä auki).

Kasasta on ollut iloa myös eläimille, sillä porot ovat aikaisempina kesinä vilvoitelleet tyytyväisinä kasan päällä. Nyt kasan päälle saadaan myös Reijo Jylhä, joka virittää meidät hyvissä ajoin tulevaan hiihtokauteen. Seuraa Reijon kirjoituksia ja kasan elämää blogissamme ja käy ihailemassa ihanaa kukkulaa myös paikan päällä. Ties mitä eläimiä purubeachillä on tällä kertaa lekottelemassa!

Me olemme ihan(an) hulluina varastoituun lumeen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti