Sivut

perjantai 27. syyskuuta 2013

"Ilman Hiihtohaastetta olisi vaikea lähteä liikkeelle"

Santasport valmentaa viisi innokasta elämänsä hiihtokuntoon syys-talvikauden 2013–2014 aikana. Ryhmään on valittu yli 70 hakemuksen joukosta viisi eritasoista liikkujaa, joilla jokaisella on kova halu kehittyä hiihdossa – on lähtötaso sitten nolla tai tuhat kilometriä vuodessa. Valmennettavista jokainen asettaa oman tavoitteensa maaliskuussa hiihdettävään Napapiirin Hiihtoon, jota kohti talvi harjoitellaan.

Valmennusryhmän lähtötasotesteistä on kulunut nyt kuusi viikkoa, ja takana on noin kuukausi harjoittelua PT Marin tekemien ohjelmien mukaan. Ohjaajat ovat seuranneet osallistujien harjoittelumääriä sekä tunnelmia Heiaheia-palvelun välityksellä, ja yleinen tunnelma on innostunut.

Haluatko sinäkin haastaa itsesi hiihdon parissa? Ilmoittautuminen Reijo Jylhän hiihtokouluihin on nyt käynnissä, varmista paikkasi heti osoitteessa www.santasport.fi/hiihtokoulut
Heiaheian viikkonäkymästä näkyvät Helin monipuoliset liikuntasuoritukset

Perheenäiti ja asiakaspäällikkö Heli kertoo syyskuun tunnelmista

Aloitit omien sanojesi mukaan rapakuntoisena, miten harjoittelu on lähtenyt käyntiin?

"Fiilis on todella hyvä! Salilla olen käynyt todella ahkerasti, jopa neljä kertaa viikossa. Painoja on saanut nostaa ihan hyvää tahtia, ja pikkuhiljaa ohjelma alkaa tuntua jopa liian helpolta. Ohjelman mukaan sarjoja tehdään 2x20, joten olen nyt omatoimisesti ajatellut nostaa toistomääriä 2x25:een."

Miten harjoittelu on sujahtanut osaksi arkea? Onko ajan löytämisen kanssa ollut vaikeaa?

"Kyllähän se jonkun verran on lisännyt arkeen kiirettä kun on päivittäin klo 16.30 asti töissä ja kotona on pieni lapsi. Ilman hiihtohaastetta ja sitoutumista tähän olisi vaikeaa saada itsensä liikkeelle näin usein, ja varsinkin lenkillä käynti on jäänyt vähemmälle. Nyt kuitenkin lapsen sairasteluiden jälkeen aion päästä taas lenkillekin.

Motivaatio on edelleen kova, ja harjoittelu on sujunut hyvin.Olen itseasiassa saanut myös yhden entisen työkaverini innostumaan mukaan haasteeseen ja suunnittelemaan osallistumista Napapiirin Hiihtoon!"

PT:n pro-vinkki harjoittelun tehostamiseen

"Lihaskuntoharjoituksen tehoa voi kunnon kehittyessa nostaa mm. vastuksia, toistoja tai sarjoja lisäämällä.

Lihaskestävyystreenissä, jota Helikin tekee, ei kuitenkaan ole tarkoitus vetää sarjoja täysin uupumukseen asti, kuten esimerkiksi hypertrofisessa perusvoimaharjoituksessa, jonka tavoitteena on lihasmassan kasvattaminen lihaksen poikkipinta-alaa lisäämällä. 

Lihaskestävyystreenissä vastukset tulisi olla 0-20 % maksimista. Esimerkiksi oman kehon painolla tehtävät liikkeet kuntopiirityyppisesti ovat hyviä lihaskestävyysharjoitteita.  Harjoittelun tulisi edetä nousujohteisesti, joten alussa ei tarvitse vetää "veren maku suussa". Kun kuntoilu on ollut tauolla useita vuosia, on syytä lähteä liikkeelle maltillisesti, jotta vältyttäisiin esimerkiksi rasitusvammoilta."

Helin ja muiden valmennettavien harjoittelua, treeniohjelmia ja tunnelmia voi seurata jokaisen omalla profiilisivulla. Helin sivun löydät täältä. Seuraavaksi blogissa tulossa kehonhuolto-ohjelma sekä muiden ryhmäläisten kuulumisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti