Sivut

tiistai 18. kesäkuuta 2013

Rafting eli koskenlasku (eli uusi harrastuksesi?)

Santasportin tiimi kesyttämässä koskea Vikakönkäällä


Eurocup Rafting Rovaniemi Team Santasport 2013 from Sakke Hyytinen on Vimeo.

Rovaniemellä ja Torniossa järjestettiin 14.–15.6. Raftingin Eurocupin osakilpailu. Lapin urheiluopiston henkilökunnasta ja parista yhteistyökumppanista koottu joukkue oli mukana perjantain Slalom-osuudella Vikakönkäällä. Slalom-osuudessa tarkoituksena on saavuttaa eli "saada kiinni" melomalla koskeen viritetyt portit ja päästä niiden läpi koko joukkueen voimin. Jos portteja ei saa kiinni tai niihin koskettaa, joukkue saa aikasakon.

Kuuden joukkueen miesten sarjassa mukana ollut tiimimme sijoittui hienosti neljänneksi! Leikkimielellä (mutta täysillä) ja harjoittelematta mukana ollut kuusikkomme kärsi ensimmäisellä kierroksella vaikeuksista yhden portin kanssa, jonka takia loppulasku meni hieman penkin alle. Toisella kierroksella parannettiin sitten huimasti, ja portit alkoi lötyä. Lopulta jäimme kolmanneksi sijoittuneesta joukkueesta niinkin vähän aikaa kuin yhden suomipop-kappaleen keston verran. Mutta se ei haitannut, sillä meillä oli mukavaa kuten kuvista näkyy!

Mikä Rafting?

Rafting eli koskenlasku on Suomessa enemmän tunnettu ohjelmapalveluna kuin urheilumuotona. Aasiassa, Väli-Amerikassa sekä Keski-Euroopassa se on arvostettu urheilulaji, jota voi seurata urheilukanavilta. Osakilpailuissa saattaa olla mukana 60–70 joukkuetta ympäri Eurooppaa. Suomessa Eurocupin osakilpailuja järjestetään tänä vuonna Rovaniemellä, Muonion Harrinivassa sekä Kuusamossa ja Laukaalla.

Rovaniemellä raftingia harrastaa hyvin pieni joukko. Jos haluat päästä lajia kokeilemaan, tutustu Routa Rafting -naisten joukkueeseen, joka järjestää treenejä Vikakönkäällä. Treeniaikataulun voit nähdä facebook sivulta https://www.facebook.com/groups/routarafting/members/ . Olit sitten mies tai nainen, ilmoita treenien pitäjälle innokkuutesi osallistua ja ota 20€ mukaan niin pääset kokeilemaan. Treenejä ilmestyy sitä mukaa lisää, kun saamme sovittua ajankohtia. Jokaisena treenikertana laskuista vastaa kokenut kippari. Kaikki varusteet saat seuran puolesta. Pue päällesi sadevaatetta, sillä kastumiselta ei voi välttyä, ja varaa myös vaihtovaatteita mukaan. Jalkaan kumpparit tai lenkkarit.

Melontakursseja kanootilla ja kajakilla voi käydä Santasportilla, ja meidän kauttamme järjestyvät melontaretket sekä koskenlaskua kumiveneellä vauhdikkaille ryhmille. Lue lisää seikkailupalveluistamme:
http://bit.ly/13XPI3C

Laajempaa melontatoimintaa ja kursseja järjestää mm. Rovaniemen Melojat ry, joiden toimintaan voi tutustua yhdistyksen nettisivuilla osoitteessa http://www.roimeloo.net/joomla25/

Työpaikkaliikuntaa ja yhteishenkeä parhaimmillaan!

Eurocupin osakilpailuissa on tarjolla miesten ja naisten sarjojen lisäksi yrityssarja. Tarvittaessa yrityssarjan joukkueille hankitaan kaikki välineet ja kippari ohjaamaan kumilauttaa ja avaamaan joukkueelle koskenlaskun saloja. Mikä olisikaan hienompi tapa järjestää yrityksen virkistys- tai TYHY-päivä! Kumivenekoskenlasku on myös tiimityöskentelyä ja yhteishengen kohotusta parhaimmillaan!

Tässä vaiheessa moni ajattelee, että eihän meillä ole firmassa kenelläkään kokemusta koskenlaskusta ja pitäisi jo Eurocupiin osallistua. Se on totta, että kisoissa on tavoitteellisia, kovasti harjoitelleita joukkueita, jotka kiertävät kisoissa ympäri Eurooppaa. Mutta juuri siksi siellä on yrityssarja erikseen, jonne voi lähteä matalammalla kynnyksellä pitämään hauskaa. Hommaan pääsee suhteellisen nopeasti jyvälle (kipeiltä lihaksilta ei kuitenkaan voi välttyä) eikä ryhmää päästetä koskeen ilman ammattitaitoista ja koulutuksen saanutta koskiveneenkuljettajaa. Siispä: Kuusamon osakilpailu on vasta tulossa 30.–31.8.! Kokoa joukkue ja ilmoittaudu! www.raftingfinland.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti